Retkeily

Yli-Kaitalan laajat tilukset ranta-alueineen tarjoavat hienot puitteet lähiretkeilyyn. Mökkiloman lomassa on mukava vierailla esimerkiksi laavulla, erähenkisellä Kipinä-kodalla tai Harakkakosken louvon kalastustukikohdalla. Kauniita järvi- ja jokimaisemia pääsee tietysti parhaiten ihailemaan veneestä käsin.

Yli-Kaitalasta ei ole pitkä matka vuoden 2012 retkeilykohteeksi valittuun Repoveden kansallispuistoon, silmä lepää siellä Etelä-Suomen jylhimmissä järvimaisemissa! Kansallispuistoon pääsee tutustumaan opastetuilla retkillä tai itsenäisesti retkeilemällä.

Unohtaa ei sovi myöskään UNESCO:n maailmanperintökohdetta Verlan ruukkikylää, jossa vierailemalla voi tutustua elämään entisajan tehdasmiljöössä.

Uutena tuotteenamme Foto-Hunting ja Geo-retkeily.


Hirvipolku

Hirvipolkua, n. 3,5 km, pitkin voit kulkea kallioita, mäkiä, järven sivua, pellon reunaa ja lopuksi pitkospuita ja kaarisiltaa pitkin Lakinsaaren laavulle. Korkeimmalta kohdalta näet Arrajärven ja Kymijoen. 'Hiidenkiven' alla on mukava syödä vaikka eväitä.

Tilamme metsään on tehty kävely- ja latureitti, 5-8 km, isojakin mäkiä on mukava nousta ja laskea hiljaisessa luonnossa.


Patikointiretki Harakkakoskelle

Tule patikoimaan opastetulle retkelle upeisiin Kymi-joen maisemiin. Reittimme kulkee läpi mäntymetsien, kuusikoiden ja peltomaisemien seuraten Kymijoen jokiuomaa. Kiipeämme jylhille kallioille ihailemaan jokimaisemaa ja laskeudumme mustikkametsiin kokemaan metsän rauhoittavasta tunnelmasta.
Patikointiretkemme lähtee Yli-Kaitalan tilalta ja päättyy kauniille Harakkakoskelle. Joen rannalla nautimme lounaan laavulla nuotion ääressä. Lounaan jälkeen kiipeämme vielä Aittakalliolle ihailemaan maisemia. Paluu autoilla Yli-Kaitalan tilalle, jossa retken päätteeksi sauna ja mahdollisuus uintiin.
Retken kesto noin 6 tuntia, maasto melko vaativa.
Retken hinta 138,00 € / hlö , sisältäen erä- ja luonto-opaan opastuksen, lounaan ja saunan. Ryhmän minimikoko 4 hlöä.


Pyöräretki Kymijoen historiaan

Kuvaus: Pyöräilemme romanttisia sorateitä pitkin halki metsä- ja peltoaukioiden kohti Kymijoen ehkä kauneimpia maisemia, entisen Harakkakosken rantaan kuuluisiin elokuvahistoriallisiin Mankalan koskimaisemiin. Kosket eivät enää kuohua, etkä voi kuulla niiden jylhää pauhua, niistä on vain muisto jäljellä. Mutta voit kokea ison Kymijoen hiljaisen kuiskauksen kun se luovuttaa koko Keski-Suomen vedet Suomenlahden syleilyyn. Luonto on korjannut 50 vuodessa koskien ruoppausjäljet ja jokimaisema on varmasti Etelä-Suomen jylhimpiä.
Retken pituus: 10 km, meno 5 km ja paluu 5 km
Kesto: n. 2,5 tuntia
Lähtö ja paluu: Yli-Kaitalan Lomamökit/Reception, koordinaatit 61.039207, 26.178818
Sisältää: oppaan palvelut, vaihdepyörät (joissa muutamassa lastenistuin mahdollista)/kypärät, kahvit ja paistamme perinteiset tikkumakkarat Louvon tulipaikalla, koski ja jokihistoriaa kertovan esityksen
Ilmoittautuminen: edellisen päivän klo 16.00 mennessä puh. +358 500 750612 tai info@yli-kaitala.com, jos ilmoittaudut sähköpostitse niin kerrothan puhelinnumerosi
Soveltuvuus: normaali- tai hyväkuntoiset aikuiset tai nuoret
Hinta: 25 € / henkilö, minimi 6 henkilöä


Lakinsaaren ”valloitus” patikoiden


Kuvaus: Tutustumme patikoiden hirvipolkumaisemiin ja siellä oleviin luontokohteisiin ennen kaikkea upeaan Hiidenkiveen. Kuljemme kaarisiltaa ja pitkospuita pitkin Lakinsaareen, jossa kierrämme 10-kysymyksisen luontopolun ja parhaiten vastannut palkitaan. Silta ylittää mantereen ja saaren välissä olevan kanavan, jota pitkin vesi virtaa Märkälahden pohjukkaan päin ja auttaa Kettujärveä pysymään entistä kirkkaampaana. Kaarisillalta voit ihailla Kettujärven maisemia ja narrata vaikka elämäsi kalan. Saaressa nautimme nuotiotulen loimussa retkikahvit ja paistamme tikkumakkarat, jonka jälkeen palaamme takaisin Kettujärven rantapolkua pitkin.
Retken pituus: n. 4,5 km
Kesto: n. 3 tuntia
Lähtö ja paluu: Yli-Kaitalan Lomamökit/Reception, koordinaatit 61.039207, 26.178818
Sisältää: oppaan palvelut, retkikahvit+tikkumakkarat, luontokohteita ja tilan historiaa kertovan esityksen.
Ilmoittautuminen: edellisen päivän klo 16.00 mennessä puh. +358 500 750612 tai info@yli-kaitala.com, jos ilmoittaudut sähköpostitse niin kerrothan puhelinnumerosi
Soveltuvuus: normaali- tai hyväkuntoiset aikuiset tai nuoret
Hinta: 25 € / henkilö, minimi 6 henkilöä

» Katso kuvagalleriasta luontoaiheisia Kotaan, Laavuun ja Louvoon yms. liittyviä kuvia.