Kalastus ja kalastuspalvelut

Kalastusretket Yli-Kaitalan tilalla

Yli-Kaitalan viihtyisä ja ainutlaatuinen tila sijaitsee Mankalassa Iitin kunnassa. Lähistöllä ovat Lahti, Heinola ja Kouvola. Helsinki on helpon ja vain noin 150 kilometrin mitan päässä matkailukohteestamme.
Tarjoamme myös yksilöidyt opastus kalastusretket kaikille kalastuksesta kiinnostuneille asiakkaillemme. Kettujärven rannalla sijaitsevalta tilaltamme on hyvät veneily-yhteydet muualle lähialueen vesistöihin. Vuokraamme myös veneet, moottorit ja muut kalastustarvikkeet onnistunutta kalastusretkeä varten.

Kaikki kalastusretkille mukaan lähtevät voivat hankkia kauttamme myös asianmukaiset kalastusluvat. Mato-onginta ja pilkkiminen puolestaan kuuluvat jokamiehenoikeuksien piiriin.
Alueen vedet soveltuvat monenlaiseen kalastukseen. On syvyysvaihtelua, veden kirkkauden vaihtelua, järviä, jokea, lampia ja kalaa löytyy hyvin. Jos omat taidot kalan saamiseen ovat vierailla ja oudoilla vesillä koetuksella, voi alueen tunteva kalastusopas olla kalastuselämyksen kannalta hyvä sijoitus.

Oppaan kanssa voi esimerkiksi kalastella turvallisesti ja aina hyvillä kalapaikoilla. Se on sitten kaloista kiinni saadaanko saalista. Voidaan uistella isommalla veneellä tai vertikaalijigata kuhia syvästä vedestä. Kenties talvinen pilkkionginta on se juttu. Opas voi näyttää miten haukia voidaan onkia talvella syöttikalaa käyttäen. On joinakin päivinä melko tehokasta. Tai sitten soutuveneellä kalastetaan alkukesän tyynessä illassa Kymijoella taimenta tai kirjolohta.

Yli-Kaitalan ympäristössä on hyvät puitteet monipuoliseen kalastukseen. Kettujärvi, Arrajärvi ja Kymijoki ovat toisiinsa yhteydessä, joten useimpien mökkien rannasta pääset myös Kymijoelle ja Arrajärvelle. Voit myös vuokrata kalastusveneemme Mankalan padon alapuolisiin vesiin, uusi venelaiturimme Leininselän rannassa tarjoaa mahdollisuuden veneillä aina Kimolan kanavalle ja Vuolenkoskelle saakka.

Kymijoella kalastuskausi on huomattavasti pidempi kuin järvillä, jäässä se on ainoastaan kovimpien ja pitkäaikaisten pakkasten aikaan. Venettä on mahdollista vuokrata Kymijoen Tapolanniemen rannasta avovesikalastukseen huhtikuun alusta tai riippuen talvesta jo aikaiseminkin. Mökeiltä Tapolanniemen rannalle matkaa on n.2-3 km.
Kymijokeen osana kuuluu Isokäyrän viehekalastusalue ja Iitin viehekalastusalue, joka sijaitsee Mankalan voimalaitoksen alapuolisella vesialueella. Siihen kuuluu myös Urajärvi.
Isokäyrän viehekalastusalue on n. 5 km pitkä ja kalastukseen tarvitaan erikoislupa. Onkiminen ja matosyötin käyttö alueella kielletty. Harakkakosken kalastustukikohdan rannasta pääsee helpoitten kalastamaan Isokäyrän alueelle. Yli-Kaitalasta on matkaa Harakkakosken kalastustukikohtaan n. 5 km. Sinne voit mennä omalla autolla, pyöräillen tai veneellä. Entisellä koskialueella ei kuitenkaan saa uistella moottorivetoisesti. Patoallasosuudella moottoriveto sallittua. Alueen rantamaasto on erittäin vaikeakulkuista paitsi Harakkakosken alueella, jossa on raivattu ja rakennettu laitureita. Harakkakosken kalastus- ja retkeilytukikohdassa on louvo, tulentekopaikka, wc, pitkä pöytä penkkeineen sekä savustustalo.

Lähialueella on myös seuraavat vesistöt: Märkjärvi, Kotojärvi, Myllylampi, Kylliäinen, Keskimmäinen ja Tuhkuri.

Kettujärven keskisyvyys on n. 4-5 m ja syvin kohta n. 9 m. Järven pituus n.3 km. Vesiyhteys Kymijoelle ja Arrajärvelle.
Yleisimmät saaliskalat ovat hauki, ahven ja särkikalat. Mahdollista saada myös kuhaa, rapua, kirjolohta, taimenta ja madea.
Kettujärvellä voi käyttää seuraavat kalastustavat: heittokalastus, jigaus, uistelu, onginta, pilkkionginta.

Arrajärven keskisyvyys on 3-4 m ja syvin kohta n. 8 m. Järven pituus on n. 7 km. Vesiyhteys Kymijoelle ja Kettujärvelle.
Yleisimmät saaliskalat ovat hauki, kuha, särkikalat ja ahven.
Kalastustapoina heittokalastus, uistelu, jigaus ja onginta.

Kymijoella on paljon syvyysvaihtelua ja myös virtaus vaihtelee. Syvyys on n. 10 m ja syvin kohta n. 21 m.
Saaliskalat: ahven, kuha, hauki, särkikalat, made, taimen ja kirjolohi.
Kalastustavat: Vertikaalijigaus, drop shot, uistelu, heittokalastus, jigaus ja onginta.

Kymijoki ja Isokäyrän viehekalastusalue

Syvyys alueella vaihtelee paljon. Entisten koskien kohdalla 3-6 m, ja suvantopaikoissa 10-20 m. Kapeimmassa ja matalammassa kohdassa virta on voimakas, kun taas syvemmät suvantokohdat virtaavat rauhallisesti.
Saaliskaloina kirjolohi ja ahven, hauki, taimen ja kuha.
Kalastustavat: heittokalastus, uistelu, perhokalastus.
Tärkeää! Alueelle tarvitaan erillinen kalastuslupa. Alueella onginta kielletty. Moottoriuistelu on kielletty alueen yläosalla. Kalastuksessa käytettävä vene kuuluu olla rekisteritarralla varustettu.

Kymijoki, Leininselkä. Syvyys on yli 10 m, syvin kohta on 24 m. Yhteys Urajärveen, joka kuuluu myös saman kalastusluvan piiriin.
Saaliskalat: kuha, ahven, kirjolohi, taimen, särkikalat ja hauki.
Kalastustavat: vertikaalijigaus, drop shot, uistelu, jigaus, onginta ja heittokalastus.

Kalastusmatkat

Yli-Kaitala haluaa tarjota unohtumattomat kalastusmatkat kaikille asiakkailleen. Monipuoliset kalastuspakettimme kattavat muun muassa uisteluun keskittyvät kalastusmatkat Kymijoen vesistöissä ja ravustusretket syksyn rapukauden aikana.

Ohjatuilla matkoilla oppaana toimii kokenut kalastaja. Kalastusmatkat soveltuvat niin pienille ryhmille kuin hieman isommillekin kalastajaporukoille. Matkojen ohjelmaan kuuluu myös ateriointia luonnon helmassa ja muuta oheisohjelmaa.

Voit valita itsellesi sopivat kalastusmatkat valmiista pakettivalikoimastamme tai kysyä meiltä erikseen mahdollisuutta räätälöityyn kalastusreissuun. Toteutamme mielellämme kaikkien asiakkaidemme toiveet aina mahdollisuuksien mukaan. Ota meihin yhteyttä!